Karantän

Det är ibland inte möjligt att spara filernas integritet under desinficeringsprocessen. Om en desinficerad fil innehöll viktig information som blivit helt eller delvis oåtkomlig efter desinficering kan du försöka återskapa originalfilen från dess säkerhetskopia.

En säkerhetskopia är en kopia av ett farligt objekt som skapas i Karantänen när ett objekt desinficeras eller tas bort av Kaspersky-programmet.

Karantän är ett speciellt lagringsutrymme som innehåller säkerhetskopior av filer som tagits bort eller ändrats under desinficering. Karantänens huvudfunktion är att låta användaren återskapa en originalfil när som helst. Filer i Karantän har sparats i ett särskilt format och är inte farliga för datorn.

Visa objekt som satts i karantän

Du kan återskapa eller ta bort säkerhetskopior av filer i Karantän.

Att återskapa/ta bort säkerhetskopior av filer

Ta bort alla säkerhetskopior av filer

Som standard förvaras filer i Karantän i 30 dagar. Efter 30 dagar tas filerna bort. Du kan ändra den maximala perioden för lagring av filer i Karantänen eller ta bort tidsgränsen helt och hållet.

Gör så här för att ställa in lagringstiden för filer i karantän: